Безплатно – От къде? Как? Защо?

1
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Безплатен електронен магазин – от къде?

averka 25.02.2012
В тази статия ще Ви предложа 3 безплатни системи за създаване на електронен магазин, които са изцяло на български език или с допълнителен модул!

1. osCommerce – това е една от първите безплатни системи за онлайн магазини – проектър е стартиран през 2000 година. Има приятелски интерфейс позволяващ лесна инсталация и конфигурация на модулите. osCommerce може да се инсталира на всеки сървър поддържащ PHP и MySQL. Системата е многоезична и има автоматична уеб базирана инсталация. osCommerce поддържа не ограничен брой продукти, категории, опции към продуктите, въвеждане на производители, пускане на очаквани или промоционални продукти. Налична е банер система, с която може да рекламирате част от продуктите си пред други. Друго удобство, което предлага osCommerce е формата за бюлетин. Поръчките направени във Вашия сайт се изпращат автоматично на имейла Ви, може и на няколко имейла, възможно е и отпечатване на фактури и пакетни листове. Модули за плащане: възможност за въвеждане на банкова сметка, наложен платеж, ePay, PayPal и други. Пълна отчетност на разглежданите и продадени продукти. Ако изберете да използвате тази система за електронен магазин, може да се възползвате от модула за доставки на Еконт, който да вградите в магазина си. Ето и линк към този модул: Econt osCommerce modul

адрес за сваляне към официалия сайт |модул за българска версия | демо

2.Magento – това е онлайн магазин с модерен дизайн и добра функционалност. Лесна поддръжка, много езична версия, възможност за управление на няколко магазина от едно място. Системата предлага лесно управление на клиентите и създаване на групи клиенти, също така и детайлни анализи за покупките и посещенията на онлайн магазина. Magento има приятелски уеб адреси за търсачките и вграден модул за редирект на страниците, което позволява лесна SEO оптимизация. Онлайн магазина на Магенто има и допълнителни страници, в които може да публикувате информация за Вашата фирма, да дадете съвети на посетителите си или да оставитеданни за контакт.

Официален сайт на разработчика и линк за сваляне| Магенто на български | демо за Магенто

 

3.  OpenCart е една от най-добрите системи за електронен магазин и то напълно безплатно. С помощта на тази система може да създадете както малък електронен магазин, така и професионален онлайн магазин. Инсталацията и управлението на магазина е много лесно, има цял пакет за българска версия и поддръжка. Може да създавате безброй категории и продукти, в администраторския панел има филтър, с помощта на който лесно се достъпват дадени артикули когато в магазина си имате няколко хиляди такива. Както osCommerce, така и за OpenCart има модул за доставки от Еконт. Модулите за плащане са много – част от тях: Банков превод, плащане при получаване, AlertPay, PayPal, ePay. Системата позволява създаването на валчери или промо кодове с постоянни намаления и/или за определен период от време, които може да използвате в рекламните си материали. В админ модула има секция с Доклади показващи статистика за разглеждани, поръчани и продадени продукти. Възможност за няколко вида валути и езици на електронния магазин, както и допълнителни страници, в които да въведете свободен текст – информация за фирмата, доставки, плащания, контакти, работно време и други.

OpenCart на български | демо | Официален сайт

 

Очаквайте скоро и следващата статия, в която ще бъдат представени oще 3 безплатни системи за електронна търговия: Prestashop, CubeCart и VirtueMart

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Коментари (1)

 1. Колкото и да са безплатни изброените онлайн магазини, ако човек не разбира как сам да си го инсталира, пак ще му струва пари. За мен по-добрата възможност е да се направи магазин в някой онлайн мол. Примерно:

  http://directno.com/ , http://aukro.bg/

  Не струва нищо да го отвориш, не се занимаваш с поддръжка и хостинг и разчиташ на клиентската им база. Вярно е че се плаща процент от всяка продажба, но поне няма други такси.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  Отговор

Leave a Comment

Страница 1 от 11

Влез в профила си

Не е запомнено Парола ?

Регистрирайте се!