Безплатно – От къде? Как? Защо?

0
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/5 (2 votes cast)

Korean и Chinese в Language Bar-а, как да ги премахна?

averka 20.08.2011
След поредния ми експеримент да инсталирам някакви притурки на Офис Пакет 2010, в случая Proofing Tools, се сдобих с изнервящите 2 езика споменати в заглавието. След дву седмичен тормоз по превключването ми от кирилица към латиница, преминавайки през корейски и китайски реших, че е време да ги изтрия от езиковите ми опции.
Деинсталирах си прууфинг тулза, но уви, проблема си остана. Пробвах от настройките при добавяне на езиците, да ги премахна, тук имах напредък, махнаха се, НО до следващия рестарт и пак нерви.
В днешния топъл неделен ден реших да питам моя приятел Google какво мисли по въпроса и как да реша проблема си. След прочитането на няколко статии и съвети от други колеги пишещи в блоговете си, намерих решението, което ще споделя :)
Стартирате си Run (Win+R), извиквате REGEDIT, в едитора за регистрите отваряте папка HKEY_LOCAL_MACHINE, в нея откривате следващата папка: SOFTWARE, продължавате напред с папка Microsoft, след това Windows, CurrentVersion и избирате тук папка Run (Целият път в регистрите е: Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run), от дясно са Ви изписани програмите стартиращи с пускането на уйндоуса. Намирате където пише “IME14″ и изтривате тези редове. Ако преди това не сте ги премахнали от опциите за езиците може да го направите сега: Отивате в контрол панел, Региони и езици, клавиатура и езици и бутона Промени. След което в инсталираните услуги за езиците ще присъстват Корейски и Китайски, изтривате ги от там. Рестартирате компютъра и всичко е както преди – без нерви :)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/5 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: -1 (from 1 vote)

Korean и Chinese в Language Bar-а, как да ги премахна?, 1.0 out of 5 based on 2 ratings

тагове: , ,

Leave a Comment

Страница 1 от 11

Влез в профила си

Не е запомнено Парола ?

Регистрирайте се!