Безплатно – От къде? Как? Защо?

0
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Скайп се срина!

averka 22.12.2010
Днес след 18:00 часа българско време, скайп остана в режим вписване и продължава да е. От Skype се извиниха официално на потребителите си и обещаха до няколко часа безплатната услуга да бъде отново он-лайн. Ето и официалното изявление от техния сайт:

“По-рано днес забелязахме, че броят на хората онлайн в “Скайп” е паднал, което не е типично или очаквано, така че ние започнахме да разследваме. “Скайп” не е мрежа, като обикновените телефони или IM мрежите. Вместо това той разчита на милиони индивидуални връзки между компютри и телефони, за да вървят нещата.

Някои от тези компютри са това, което ние наричаме “supernodes” (супервъзли) – те действат донякъде като телефонен указател за “Скайп”.

Ако искате да поговорите с някого и вашият “Скайп” не може да го намери веднага (например, защото другият е свързан от друго място, или от друго устройство), вашият компютър или телефон първо ще се опита да намери supernode, за да разбере как да достигне до търсения ви контакт.

При нормални обстоятелства съществуват голям брой супервъзли на разположение. За съжаление, днес много от тях имат проблем и са извън линия, което засяга някои версии на “Скайп”. Както обяснихме, “Скайп” е в състояние да поддържа контактите, чрез тези супервъзли и може някои от вас да не могат да се свържат.

Нашите инженери създават нов “мега-супервъзел” толкова бързо, колкото могат, който трябва постепенно да върне нещата към нормалното. Това може да отнеме няколко часа и ние искрено се извиняваме за нарушаването на вашите разговори. Някои функции, като групов видео разговор, може да отнемат повече време, за да се върнат към нормалното.”

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
тагове: ,

Leave a Comment

Страница 1 от 11

Влез в профила си

Не е запомнено Парола ?

Регистрирайте се!