Безплатно – От къде? Как? Защо?

0
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/5 (1 vote cast)

Разглобяване и почистване на лаптоп HP nx6110

averka 22.06.2013
С тази статия официално стартирам рубриката грижа за домашния лаптоп.

Тъй като вече започна летния сезон с високите температури и лаптопите започват да прегряват, ще публикувам статии как да си почистите лаптопа и да удължите живота му :).

В тази първа статия ще опиша разглобяването на лаптоп HP Compaq nx6110 и почистването му, което е доста лесно.

За по-големи снимки, може да кликате върху тях.

1. Най-важното нещо е да изключите лаптопа, да извадите буксата на захранването и да свалите батерията. Батерията се сваля с плъзгането на двата бутона от долната страна на лаптопа и издърпването й.

2. Сваляне на капачето на рам паметта. Под капачето са скрити двете болтчета, който държат клавиатурата. За свалянето на капачето ни е нужна малка кръстата отвертка, а за другите 2 болтчета на клавиатурата ни е нужна средна права отвертка или торс T10.

 

3. След като сте развили винчетата, обърнете лаптопа и го отворете. На клавиатурата между бутоните Esc и F1, F4 и F5, F8 и F9, F12 и delete има едни малки черни пластмаси, леко ги бутнете с права отвертка от екрана към клавиатурата, след което може спокойно да повдигнете клавиатурата. Не я дърпайте рязко, защото под нея се намира лентовият й кабел, той се изважда след като на куплунга му повдигнете капачето, може леко с права отвертка да го направите и след това извадете кабела.


4. Развъртете двете винтчета на вентилатора, извадете му кабелчето за захранване от дънната платка и го извадете от мястото му. Развъртете 4-те винтчета на охлаждането и го извадете.


 

Почистете внимателно със суха четка всичко или издърпайте боклуците с прахосмукачка. Прилагам снимка от профилактика на споменатия модел лаптоп. Сами може да се уверите от събрания боклук и да разберете защо лаптопа ви е толкова топъл. Преди профилактиката на лаптопа, температурата на процесора беше 84 градуса, след профилактиката тя падна на 50 графуса по Целзий.

Избършете пастата от процесора и от охладителя, след което я замените с нова паста. Нова паста може да закупите от компютърен магазин.

Сглобяването надявам се да не ви е проблем :), по обратния начин.

Ако искате цялостно разглобяване на лаптоп модел HP Compaq nx6110 може да го видите на клипчето:

Разглобяване на лаптоп HP Compaq nx6110

Снимките и начина за почистване, може да се използват аа подмяната на RAM паметта или клавиатурата на лаптоп модел HP nx6110 .

При възникнали въпроси може да коментирате!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: -1 (from 1 vote)

Разглобяване и почистване на лаптоп HP nx6110, 1.0 out of 5 based on 1 rating

Leave a Comment

Страница 1 от 11

Влез в профила си

Не е запомнено Парола ?

Регистрирайте се!