Безплатно – От къде? Как? Защо?

1
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (6 votes cast)

Проблем с флашка, липсват файловете, скрити файлове – защо?

averka 29.09.2013
Случвало ли ви се е да ви липсват файловете от флашката, да не сте изтривали файловете или форматирали флашка – а свободното място да е малко?  Ако да – в тази статия ще разберете как да решите проблема с липсващите файлове на флашката.

Файловете и всичката ви информация е на USB флаш паметта – но просто е скрита и не може да се види със стандартните настройки на Windows-а. За да бъдат видяни скритите файлове, е нужно да настройте операционната си система да може да вижда скрити файлове – това се прави от настройките на folder options / настройки на папката в раздел View / Изглед – след което намирате опцията Hidden files and folders / Скрити файлове и папки – и избирате да се виждат всички файлове и папки. След тази настройка, когато отворите флашката ще виждате всички файлове и за да ги направите видими, трябва с десен бутон да кликнете на съответния файл или папка, да изберете настройки/properties и да махнете отметката на hidden/скрит.

Друг по-лесен начин за показване на всички скрити файлове във флашката е като стартирате конзолата / command prompt, заредите текуща директория флашката, ако буквата на флашката е F, в конзолата пишете F: и натискате Enter, след което ще се изпише F:\> и трябва да напишете attrib /d /s *.* -r -a -s -h и да натиснете Enter. Ще отнеме малко време, в зависимост от скритите файлове и обема на флашката.

Ако във флашката ви всички файлове са с шорткът, преки пътища – то след изпълнението на едно от горните описание, е нужно в конзолата да се изпълни командата – del *.lnk

А сега да обесня защо и как се е получило така, че да изчезнат файловете от флашката – това е вирус, който скрива всички файлове и папки и прави преки пътища към тях и когато искате да отворите някой файл получавате грешка за липсваш файл или грешен път до файла. Препоръчително е да сканирате флашката с антивирусна програма, ако нямате такава може да свалите от тук, и да изтриете вирусите, а след изпълнението на цялата процедура, да си свалите нужните файлове от флашката и да я форматирате.

При проблеми, може да коментирате :)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (6 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 4 votes)

Проблем с флашка, липсват файловете, скрити файлове - защо?, 5.0 out of 5 based on 6 ratings

Коментари (1)

 1. Проблема при мен е когато форматирам флашката и си кача всичката музика тя работи но след като я пусна на аудио системата на колата файловете изчезват и не работи нищо.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  Отговор

Leave a Comment

Страница 1 от 11

Влез в профила си

Не е запомнено Парола ?

Регистрирайте се!