Безплатно – От къде? Как? Защо?

0
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/5 (7 votes cast)

Лаптопа не иска да стартира, защо?

averka 01.10.2013
Един доста често срещан проблем с лаптопите в последно време, е да не искат да се включат, а проблемите за това са доста различни.
Ако при натискане на бутона за включване лаптопа не иска да се стартира, не светват никакви лампички, диоди – то трябва да се уверите дали батерията има заряд или захранващия адаптер работи. Някой от адаптерите имат диоди на тях и при включването им в мрежата, ако всичко е наред то диода светва, ако не светва – то трябва да проверите кабела дали е изправен. След като се уверите, че кабела работи, то проблема идва от самия адаптер и трябва да се отремонтира или замени с нов. Когато се натисне бутона за включване и индикацията на батерията примигва, това означава, че тя е изтощена напълно или адаптера не я зарежда – адаптера може да не работи и за това да не я зарежда, а може и батерията да е дефектирала.

лаптоп профилактика

лаптоп охлаждане задръстено с прах

При включване на лаптоп, вентилатора завърта, лампичките, индикаторите светват, capslock и numlock индикациите също работят, но не се зарежда и не светва екрана то проблемите може да са следните:
– BIOS-а не може да зареди, има дефектирал запис или BIOS чип
– Рам паметта липсва, не контактува правилно или е дефектирала
– Процесора е изгорял или липсва
– Има проблем със северния мост
Лаптопа се включва, светва екрана, остава черен екран или замръзва с логото на BIOS-a или производителя на лаптопа – тук проблема може да е в прегряване на процесора – поради задръстване с прах, прехряване на видео чипа, прегряване на юзния мост или проблем с BIOS-а.
Ако лаптопа се стартира, минава инициализацията на BIOS и хардуера, но не иска да се стартира операционната система – тук проблема може да е в хард диска или операционната система. Когато при опит за зареждане на операционната система лаптопа се рестартира автоматично или излиза син екран с бели букви, така наречения син екран на смъртта – то проблема може да е от неправилно функциониране на драйвер към даден хардуер или проблем в самия хардуер.

лаптоп профилактика

лаптоп вентилатор задръстен с прах

Всички описани по-горе причини, за рестартиране на лаптоп, изключване на лаптоп или за не правилната работа на лаптопа са само предположения, за точния проблем е нужно да се посети оторизиран сервиз за ремонт на лаптопи.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/5 (7 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 3 votes)

Лаптопа не иска да стартира, защо?, 4.3 out of 5 based on 7 ratings

тагове:

Leave a Comment

Страница 1 от 11

Влез в профила си

Не е запомнено Парола ?

Регистрирайте се!