Безплатно – От къде? Как? Защо?

0
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Инсталиране на Windows от флашка, мемори карта или хард диск (bootable flash)

averka 20.02.2011
Все по-често се срещат вече лаптопи без CD или DVD-ROM устройства, също така cd/dvd дисковете малко или много остаряват с новите технологии и навлизат флаш устройствата. Ще ви прядставя една много лесна програмка, с която можете да направите буутабъл флашка, буутабъл мемори карта или дял от самия хард диск да ви бъде направен като буутващо устройство. Програмата се казва WinToFlash, напълно безплатна е и е много лесна за употреба.
Официалният сайт за изтегляне безплатно на програмата е този, директен линк за сваляне на рар-а натисни тук, сваляне на торент тук.
След като свалите програмата, разархивирате, стартирате файла WinToFlash.exe , ще ви излезнат 2 прозореца на руски език, на първия прозорец имате условията за безплатното използване на програмата, може да ги прочетете, след което да ги приемете или откажете, ако ги откажете няма да може да използвате програмата, за това е препоръчително да ги приемете. безплатна програма за usb bootableСледващия прозорец, показан на картинката (натисни върху нея за голям размер) ви дава правото да продължите напред за записването, ако изберете от горния таб “разширеният режим” имате право да изберете какъв windows ще качите на буутващото устройство. В случай, че не искате промяна, се връщате в таб-а “Добре дошли” и натиската бутона с големия зелен тик. Следващият прозорец ви дава възможност да сложите един тик, с който потвърждавате при всяко следващо стартиране на програмата да имате възможността да избирате вида на уйндоуса, при натискане на бутона “следващ” отивате на прозореца позволяващ ви да изберете къде във вашият компютър се намира инсталационно уйндоуса и къде искате да го запишете. При опцията “Windows файлове на пътя:” трябва да изберете, папката, cd/dvd ром устройството или виртуалното устройство на което се намира инсталационно windows-а, НО НЕ избирайте архив, iso или image файл. С избора на “USB устройство:” ще укажете буквата или файла от хард-диска, където искате да се качи инсталационно операционната система. Кратък пример, да кажем, че сте поставили диск с инсталационен уйндоус в dvd-rom устройството си отговарящо на буквата “E:”, флашка по-голяма от 1 гигабайт или 1 гигабайт отговаряща на буквата “H:” тогава на прозореца с пътищата трябва тези 2 букви на устройствата да са по същият ред както са тук. При натискане на бутона “Следващ”, ако не сте избрали правилно пътя към файловете с уйндоуса, ще бъдете предупредени и ще трябва наново да го изберете. В случай, че всичко е както трябва, то ще излезне прозорец, за уйндоус лицензионно споразумение, където ще трябва да изберете с радио бутона, че приемата и да продължите напред. Следващото важно нещо е, там където искате да копирате windows-а, ще бъдете предупредени, че ще се форматира устройството, след което ще започнат да се копират файловете. Ако при започването на копиране на файловете, прекалено дълго време се застой лентичката, указваща каква част от файловете са се копирали, то може да прекъснете процеса и да направите всичко отначало. Препоръчвам ви преди да започнете да копирате windows-а на флашката, мемори картата или дяла от хард диска то да форматирате преди това устройството. След като се прехвърлят файловете, потвръждавате, че всичко е готови и може да пробвате какво сте направили до тук!
Ако имате някакви въпроси, нещо не можете да разберете и изпитвате затруднения пишете коментар или на e-mail и ще ви помогна.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Comment

Страница 1 от 11

Влез в профила си

Не е запомнено Парола ?

Регистрирайте се!