Безплатно – От къде? Как? Защо?

0
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Безплатна програма за разделяне голям файл на няколко малки – File Splitter

averka 05.03.2011
Тази програма може да я използвате когато искате да прехвърлите един файл с голям размер на друг компютър или да го запишете на няколко диска. Имате възможността сами да определите колко да бъде размера на малките парчета от файла, но може да използвате и готовите размери като за дискета, cd или dvd.
File Splitter е много малко и лесна за работа програма. Може да я свалите от тук, официална страница на тук. Сваляте си програмата, не е нужна никаква инсталация, просто стартирате егзето и вече сте в режим на работа. В Source file си избирате файла, който искате да разделите, а в Destination folder избирате в коя папка да отидат разделените файлове. От двете падащи менюта след Size of a chunk можете да изберете какъв да бъде размера на малките файлове или да го въведете ръчно. След като сте направили всички неща, които написах малко по-нагоре, следва да натиснете бутона Split и когато файла се раздели ще ви излезне едно съобщение за завършена операция. Когато искате да съберете отново тези файлове в един, то трябва да стартирате пак тази програмка, да отидете на Join files, да изберете съответно папката където се намират файловете и къде да се запази новият файл и да натиснете бутона Join.
Ще напиша накратко и един друг вариант за разделяне на файлове, където ви е нужна само програмата Winrar за направата на архив, без да се изисква да имате после тази програма, за да съедините файловете. При условие, че имате програмата инсталирана на вашият компютър, то натискате с дезни бутон върху файла и избирате “Add to archive/Добави архив”, след което се показва един малък прозорец, от Име на архива си въвеждате ново име или оставате името същото, от бутона Избери/Browse може да укажете, къде да се създадат файловете, най-долу в ляво имате едно падащо меню Split to volumes, избираме си дали размера да бъде колкото един диск, едно дивиди или сами си въвеждаме размера, следващото нещо е от дясно където има няколко отметки – върху Create SFX слагаме една отметка и натискаме бутона ОК. Когато операцията по разделяне на файловете приключи, може да отидем в папката където сме указали да се създадат новите файлове и ще видим, че имаме един файл със същото име което сме написали, а другите са с съответно с номерца, стартираме си файла без номер и автоматично ни се сглобява новия файл.
Това беше на кратко как да разделите един голям файл на няколко малки, при възникнали въпроси и неясноти не се безпокойте да коментирате и да питате :)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Comment

Страница 1 от 11

Влез в профила си

Не е запомнено Парола ?

Регистрирайте се!